Kategorier
Uncategorized

Recaredo vineriet, vinkällaren och provsmakning

Väl tillbaka vid vineriet blev det en rundvandring i produktionsanläggningen och senare ett besök i det allra heligaste, dvs flasklagret. Recaredo har committat sig att inte hålla på med annat än Gran reserva. Där nere fick vi möjlighet att beskåda manuell degorgering utan frysning av halsar, även det ett committment liksom manuell tirrage. Vart 5:e år flyttade de runt och skakade flaskorna på alla långligare. Kostsam hantering.

Efter källarvandringen blev det provsmakning

Vi provade

Vid provningen upplevdes de ”yngre” Reservorna som mer tillgängliga. Troligen har Ton haft ett finger med i spelet. Den riktigt gamla Gran Reservan framtagen av de äldre generationerna var tillknäppt och svår att ta till sig utan tilltugg. Ändå så uppskattas den som Recaredos bästa och en av Spaniens bästa Cava. Det blir spännande att följa utvecklingen av företaget sedan Ton tagit över.

Terrers 2009, instegsvinet med 52 % Xarel-lo, 32 % Macabeu, 16 % Parellada. 65 månader på flaska. God fin mousse men lite kort eftersmak lite tunn för sin ålder och man hade förväntat mer eftersmak.

Brut de brut 2007, 51 % Xarel-lo och 49 % Macabeu Ett riktigt gott vin, fin munkänsla med lite citrus, lång eftersmak.

Reserva Particular 2005, 55 % Xarel-lo, 45 % Macabeu. Ovanlig doft, knastertorr, smakade märkligt, men bra mousse.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *