Artiklar

Eric Stein skriver ofta om provningar i lokala media då Munskänkarna har någon speciell provningsledare hållit i trådarna eller som när sektionen vunnit distriktets tävling. Men studieresorna till olika vinregioner och lokala vinorganisationer har blivit omfattande artiklar som publicerats i tidningen Munskänken. Munskänkarna har även en Facebook grupp och en youtube kanal..

Det hela började egentligen med att Eric Stein höll i Munskänkarnas mousserandekurs och blev intresserad av fenomenet Talento i Italien. Det visade var ett försök att skapa en beteckning för kvalitetsmousserande i Italien. Under resan besöktes producenter från Franciacorta till Friuli vid Slovenska gränsen.

The Spumante belt

Visiting  the  Spumante belt.

Året där på 2015 fortsatte studien av Italienska mousserande från Milano men österut med fokus på områdena Oltrepó Pavese i Lombardiet och Alta Langa i Piemonte som innhåller Italiens bubbelvagga. Det resulterade i en artikel i Munskänken dår vi även fick framsidan.

Italy´s best bubblesÅret är på fortsatte studien av Italienska mousserande från Milano men österut med fokus på områdena Oltrepó Pavese och Alta Langa som innhåller Italiens bubbelvagga. Artikeln publicerades i Munskänken december 2015.

Cava raises the quality level

Året därpå gick resam mer västerut då vi genomförde vi en studieresa till Spanien för att titta på Cava. En mycket intressant resa som resulterade i en artikel i Munskänken december 2016

New winds in Rioja

När vi ändå var i Spanien passade vi på att besöka Rioja. För visso finns det mousserande viner för en del av Rioja tillhör Cavaregionen, men denna gång blev det högklassiga röda viner. Det resulterade i en artikel som publicerades i Munskänken oktober 2017.

Finding German quality Sekt.Våren 2017 gick resan till Tyskland där utmaningen var att hitta kvalitetssekt i ett land som översvämmats av enklare volymsprodukter. Det var en spännande resa där vi besökte 17 producenter och även tyska sektföreningen. Det fick även plats en mindre artikel om Österrikisk sekt då det publicerats nya regler.  Artiklarna publicerades i Munskänken december 2017.

December 2017

Foodfolder

Artikel om kvalitetssekt i www.foodfolder.se.

Prentavin deltar med artikel om Champagne

September 2018

Besök hos RM, odlarchampagner publicerat i september

November 2018

Artikel om Stora Boråkra

En artikel om besök på den svenska vingården Stora Boråkra.

December 2018

En artikel om engelska mousserande och besök på ett antal gårdar. Det gällde att passa på före Brexit.

Mars 2019 En artikel om de nya tyska VDP Sekt klassificeringsreglerna.

Sept 2019
Sept 2019 Artikel besök på mousserandeproducent i Provence
Oktober 2019 Om och besök hos producenter av Corpinnat

Munskänken 2020

2020

Artikel om Phylloxera i spanien

Artikel om naturvinsmetoden

Naturvinsmetoden beskrivs

Clo del Portal Priorat

Vi besökte en producent med odling både i Monsant och Priorat.

Visit to Alexandre Bonnet

Munskänken 2020 07 artikel om besök på Alexandre Bonnet

Artikel on svenskt mousserande

Artikel om svensk mousserande vin produktion, Vi besökte 6 vingårdar.

Munskänken 7 2021

Tre artiklar i denna tidning om Cava, Vejby vingård och Christmann & Kauffmann Sekt.

En artikel osvenskt mousserande vin, em uppföljning från i fjol. Vi besökte gårdarna Särtshöga, Kullaberg, Klagshamn samt Ästads vingårdar.

Dec 2022 Vi besökte Sekt producenter i Österrike och tittade på deras kvalitetssystem.