Min Champagne doftar äppelmust!

Hautvillers där klostret med Dom Perignon finns.

Med en stor husbil hade det inte varit lätt att ta sig runt i Hautvillers. Smala vägar och kraftig lutning. Det var skönt med en smidig bil med 180hk under huven.

Har du fundrat på varför en champagne, eller en annan mousserande gjord på de klassiska champagnedruvorna, doftar brunt äpple? Vissa gillar det andra inte.

Vi passade på att fråga en producent.

Det kan faktiskt vara två orsaker. Yngre bubbel: Pinot Noir och Pinot Meunier har en tendens att ge toner av brunt äpple om rankorna vuxit på lera.

En mer mogen champagne som oxiderat kan få en kraftig doft av brunt äpple eller äppelmust. Det visar sig att Pinot Noir och Pinot Meunier som oxiderar kan ge dofter av brunt äpple.

Chardonnay som oxiderar går åt sherryhållet.

Intressant eller hur?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *