Kategorier
Husbil

Husbilen hos en handlare i Tyskland

Efter mycket letande hade vi valt vilken husbil vi skulle ha. Det skulle vara plåtis, dvs ombyggd skåpbil. Orsaken är att det på många ställen är förbud för stora husbilar. Den skulle vara under 6m och under 3,5 ton. Den ska ha toalett och handfat. De flesta mindre bilar som t.ex VW California saknar det. Det ska vara en inte för slö dieselmotor med AC i kupén. Så stort kylskåp som möjligt.

Valet föll på en Pössl 2win jubileumsmodellen. Kylskåpet på 138 liter med frysfack avgjorde.

Efter mycket surfande visade det sig att bilar i Tyskland var avsevärt billigare än i Sverige. Då var det bara så att en bil från Tyskland måste vara begagnad. Enligt skatteverket minst 500mil och 6 månader räknat från registrering. Om den var nyare måste man betala moms i Sverige. Onödigt kan man tycka. Så det var att titta efter en ex-hire i bra kondition.

Utanför Kassel hittade jag den här bilen som så småningom skulle bli vår. Det visade sig vid första besöket att den klarade miltalet, men den var bara 5½ månad gammal, så det blev två resor till Tyskland. Jag skrev kontrakt men fick åka tillbaka ett par veckor senare i November 2015.

Handlaren var Windisch Wohnmobile i Kassel Tyskland.

Förts bilderna på husbilen hos handlaren. Typiskt att den inte hunnit bli 6 månader gammal.

PÖZZL

Pözzl

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *