Xavier Gramona presents Enoteca the best Spanish Cava

Xavier Gramona presents Enoteca

 

Nyligen besöktes Terrificvines vinmässa i Stockholm. Den stora behållningen var att få träffa Xavier Gramona och åter få prova deras fantastiska Cavor. De var precis så bra som man kommer ihåg från besöket på gården i Spanien. Dessutom rätades ett frågetecken ut. Deras Cava III Lustros uttalas Tres Lustros.

Vi provade

  • Gramona Imperiale Brut Gran Reserva 2011
  • Gramona III Lustros Brut Natur Gran Reserva 2009
  • Gramona Celler Battle Brut Gran Reserva 2006
  • Gramona Enoteca Brut Gran Reserva 2001

Vinerna var alla mycket trevliga med mycket fin doft åt sherryhållet en fin munkänsla med ihållande krämig mousse och lång eftersmak.

Enotecas doft står i en klass för sig, inte konstigt om den utsetts till Spaniens bästa Cava.

 

Recently a wine fair in Stockholm was visited. The great experience was to meet Xavier Gramona and once more be able to taste their fantastic Cavas. They are still as i impressive as when we visited the farm in Spain. He also explained that their Cava III Lustros is pronounced tres Lustros.

We tried

  • Gramona Imperiale Brut Gran Reserva 2011
  • Gramona III Lustros Brut Natur Gran Reserva 2009
  • Gramona Celler Battle Brut Gran Reserva 2006
  • Gramona Enoteca Brut Gran Reserva 2001

The wines were all very nice. Nose wow feeling with a soft sherry impression. Mouth long lingering mousse and aftertaste. Enoteca is a really a class of itself and not surprisingly classified as Spain’s best Cava.

The secret with Gramonas success is their family Solera used for liqueur de expedition. Xavier explained

To serve a Brut Nature Cava is like a chef that serves grilled meat plain without sauce. The success for a good Chef is to serve meat a fantastic sauce that lifts experience. The Liqueur de expedition is the sauce for a Brut Cava.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *